Geurige pompoensoep

Voor mijn verjaardag kreeg ik het boek Powerfood van Rens Kroes. Vandaag heb ik daaruit de pompoensoep gemaakt. Ik heb hem hier en daar wat aangepast. (Ik denk het vaak beter te weten namelijk) Het resultaat was in ieder geval supergoed. De soep heeft een prachtige kleur en een hele intense gelaagde smaak. Er zitten veel sterke specerijen in, dus je moet er van houden. Maar ik was er de hele dag gelukkig door!



Ja, maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?


Ingrediënten voor 4 personen
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 el kokosvet/olie
1 liter bouillon van 2 blokjes groentebouillon
1 pompoen
2 tl kerriepoeder
Mespuntje gemberpoeder
Klein stukje verse gember
Mespuntje cayennepeper
2 theelepels koriander
3 blaadjes citrusblad of een beetje citroensap
2 theelepels za’atar of gedroogde oregano
Tip: za'atar van Johnny Boer --> Superlekker. De andere kruidenmixen trouwens ook en gewoon in de supermarkt te krijgen!


Voor de garnering per kom soep
1 eetlepel gebakken uitjes
1 eetlepel crème fraiche

1 eetlepel verse peterselie


Bereiding
Snijd de rode ui en de knoflook in kleine stukjes. 


Doe de kokosolie in de pan en fruit de ui samen met de knoflook aan. 


Snijd de pompoen in blokjes. 


Voeg aan de ui en de knoflook de andere specerijen toe en laat ze een minuutje meebakken.


Voeg vervolgens de pompoen toe en daarna de bouillon, rasp de verse gember in de soep,


Laat de soep ruim een half uur op een laag vuur pruttelen. Pureer de soep daarna met een staafmixer. 


Schep de soep in een kom en garneer met de uitjes, peterselie en de crème fraiche. Genieten!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten