Ja, maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in?
Ingrediƫnten voor
4 personen
800 gram runderriblappen
3 uien
50 gram roomboter
50 ml azijn
750 ml vleesbouillon van een tablet
8 kruidnagels
2 eetlepels appelstroop
2 blaadjes laurier
2 dikke plakken kandijkoek
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes.
Smelt de boter in de pan en bak
het vlees bruin.
Haal het vlees uit de pan. Snijd de uien in ringen en bak ze
in het bakvet van het vlees.
Doe vervolgens de uien en het vlees en het bakvet
in een braadpan.
Zet de braadpan op een sudderplaatje, zodat de warmte
goed verdeeld wordt over de pan.
Voeg de azijn, de appelstroop en de laurier toe.
Verkruimel de peperkoek boven de pan.
Voeg vervolgens de bouillon toe.
Ik doe
de kruidnagels altijd in een theezeefje. Op die manier krijg je wel de smaak
die je wilt, maar hoef je de kruidnagels er later niet uit te vissen.
Draai het vuur laag en laat de hachee zo’n 4 a 5 uur
pruttelen, met het deksel op de pan. (als je de tijd hebt maak hem dan een dag van tevoren, dan is hij
nog lekkerder)
Ik heb het hier mooi en sjiek opgediend. Mara het smaakt ook prima als je het gewoon met puree of gekookte aardappels eet hoor :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten