Heerlijke hachee

Het was een regenachtig weekend waarin we niet veel op de planning hadden staan. Een ideale dag om hachee te maken. Hachee is heel makkelijk te maken, het enige waarvan je veel nodig hebt is tijd. Een goede hachee moet toch wel een uur of 4/5 pruttelen. Alleen dat is het vlees zo boterzacht dat het uit elkaar valt en smelt op je tong. En dat is wat je wilt. De hachee met een goede zelfgemaakte puree met een beetje tijm, een lekkere salade en een klein beetje piccalilly. Een delicatesse!!


Ja, maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in?


Ingrediƫnten voor 4 personen
800 gram runderriblappen
3 uien
50 gram roomboter
50 ml azijn
750 ml vleesbouillon van een tablet
8 kruidnagels
2 eetlepels appelstroop
2 blaadjes laurier
2 dikke plakken kandijkoek



Bereiding
Snijd het vlees in blokjes. 



Smelt de boter in de pan en bak het vlees bruin. 



Haal het vlees uit de pan. Snijd de uien in ringen en bak ze in het bakvet van het vlees.



Doe vervolgens de uien en het vlees en het bakvet in een braadpan.


Zet de braadpan op een sudderplaatje, zodat de warmte goed verdeeld wordt over de pan.


Voeg de azijn, de appelstroop en de laurier toe. Verkruimel de peperkoek boven de pan. 


Voeg vervolgens de bouillon toe.


Ik doe de kruidnagels altijd in een theezeefje. Op die manier krijg je wel de smaak die je wilt, maar hoef je de kruidnagels er later niet uit te vissen.




Draai het vuur laag en laat de hachee zo’n 4 a 5 uur pruttelen, met het deksel op de pan. (als je de tijd hebt maak hem dan een dag van tevoren, dan is hij nog lekkerder)


Ik heb het hier mooi en sjiek opgediend. Mara het smaakt ook prima als je het gewoon met puree of gekookte aardappels eet hoor :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten