Healthy chocoladeperentaart

Gezonde taart jaja! Alles moet tegenwoordig raw, gezond, superfood etc. zijn. Voor mij mag taart gewoon taart zijn. Taart hoort ongezond te zijn. Maar ja, met al die recepten die ik voorbij zie komen wordt ik dan toch nieuwsgierig.... Dus ik ben deze healthy taart gaan bakken en wat bleek, hij is lekker! Dus je wil je taart, die niet al te slecht voor je is (lees zonder gluten en zonder suiker, maar met roomboter), probeer deze dan eens!


Ja, maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediënten voor een taart van 20 cm doorsnee
- 150 gr amandelmeel
- 40 gr cacao of nesquik
- 4 eieren
- 150 gr gesmolten roomboter
- 2 tl bakpoeder
- 3 a 4 el agavesiroop
- 4 tot 6 peren
- mespunt zout


Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het amandelmeel met het bakpoeder, het zout en de cacao (ik gebruik ordinair nesquik) in een kom.


Klop één voor één de eieren door het beslag.



Spatel nu de gesmolten roomboter door het beslag. Voeg tenslotte de agavesiroop toe.


Het originele recept zegt dat je de peren in zijn  geheel in het beslag zet. (uiteraard geschild en het klokhuis verwijderd) Maar ik had eigenwijze peren, ze wilde niet blijven staan. En eerlijk gezegd leek het me ook niet erg handig eten. Dus ik heb de peren gewoon in stukjes gesneden en door het beslag gemengd. (Gaat ook prima!)


Vet de bakvorm goed in.


Bak de chocolade-perentaart in ongeveer 40 minuten .De perentaart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.Laat de perentaart afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt.

Ik heb de taart vervolgens bestrooid met wat nesquik en er als decoratie wat karamelballetjes op gelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten