Ja, maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediënten voor een
taart van 20 cm doorsnee
- 150 gr amandelmeel
- 40 gr cacao of nesquik
- 4 eieren
- 150 gr gesmolten roomboter
- 2 tl bakpoeder
- 3 a 4 el agavesiroop
- 4 tot 6 peren
- mespunt zout
- 150 gr amandelmeel
- 40 gr cacao of nesquik
- 4 eieren
- 150 gr gesmolten roomboter
- 2 tl bakpoeder
- 3 a 4 el agavesiroop
- 4 tot 6 peren
- mespunt zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het amandelmeel met het bakpoeder, het zout en de cacao (ik gebruik ordinair nesquik) in een kom.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het amandelmeel met het bakpoeder, het zout en de cacao (ik gebruik ordinair nesquik) in een kom.
Klop één voor één
de eieren door het beslag.
Spatel nu de
gesmolten roomboter door het beslag. Voeg tenslotte de
agavesiroop toe.
Het originele recept
zegt dat je de peren in zijn geheel in
het beslag zet. (uiteraard geschild en het klokhuis verwijderd) Maar ik had
eigenwijze peren, ze wilde niet blijven staan. En eerlijk gezegd leek het me
ook niet erg handig eten. Dus ik heb de peren gewoon in stukjes gesneden en
door het beslag gemengd. (Gaat ook prima!)
Vet de bakvorm goed in.
Bak de chocolade-perentaart in ongeveer 40 minuten .De perentaart is
klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.Laat de perentaart afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt.
Ik heb de taart vervolgens bestrooid met wat nesquik en er als decoratie wat karamelballetjes op gelegd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten