Pittige garnalen met couscous en kruidige limoenolie

Ik had nog een pak grote garnalen in de vriezer liggen, die ik vandaag graag wilde gebruiken. Verder heb ik gekeken wat ik nog in huis had. Ik had zin in een kruidig, licht gerechtje. Na wat zoeken op internet een combinatie gemaakt tussen een paar verschillende recepten. En lekker!
De garnalen zijn erg pittig, maar de frisse limoencouscous zorgt dat je mond telkens na een pittig hapje, heerlijk verfrist wordt.


Ja, maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?

IngrediĆ«nten voor 2 personen
- 200g grote garnalen
- couscous voor 2 personen
- verse kruiden (bijv. basilicum, rozemarijn, munt, salie, thijm, oregano, bieslook)
- 1 rode ui
- 4 tenen knoflook
- stukje verse gember (1 a 2 cm)
- 1 limoen
- olijfolie
- 2 bosuitjes
- 5 olijven
- 4 tomaten
- sambal (2 theelepels)
- 2 zoete paprika's
- 6 dadels


Bereiding
Kook water en doe de couscous in een pan. Giet er kokend water op, zodanig dat de couscous flink onder staat. Roer met een vork en laat de couscous 5 minuten staan. Proef dan of de couscous zacht is, anders doe je er nog een beetje water bij.


Ik doe altijd een klein beetje roomboter bij de couscous, daar wordt hij heerlijk zacht en smakelijk door!

Snijd de ui, de bosui, de zoete puntpaprika, de tomaten, de dadels en de olijven in stukjes.




Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers de vrucht uit.


Snijd de schil van de gember en rasp een beetje bij de limoen.



Maak alle verse kruiden goed schoon.



Voeg olijfolie toe en doe het geheel in de keukenmachine of maak het fijn met de blender of staafmixer. (Met de staafmixer krijg je het waarschijnlijk niet helemaal fijn en moet je het even zeven)

Meng de couscous met de gesneden groenten, uien, dadels en olijven.


Roer hier de kruiden/limoenolie doorheen.


Laat een wok of koekenpan goed heet worden, met een beetje (wok)olie. Bak hierin de knoflook en de sambal.


Voeg de grote garnalen toe en bak ze ongeveer 4 minuutjes mee tot ze mooi compact , lichtbruin en gaar zijn.


Maak het bord op met een laagje couscous en daarover heen de garnalen. Gareer met wat verse kruiden. Smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten