Gebakken kipreepjes met noten en basilicum en rozijnencouscous

Dit gerecht is een combinatie van een tapasgerechtje en een simpele couscous. Ik vind het resultaat heel erg lekker en het is in een kwartiertje klaar. Makkelijk voor doordeweeks en je eet toch iets bijzonders!


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in?

Ingrediƫnten voor 4 personen
- 600 gram kip (reepjes) eventueel al gekruid
- 2 bakjes studentenhaver
- 300 gram couscous
- olijfolie
- rode wijnazijn
- 1 blaadje laurier
- 1 doosje pijnboompitten
- 1 citroen
- 3 teentjes knoflook
- 50 gram bruine basterdsuiker (niet op de foto)
- basilicum
- peterselie
- zout en peper


Bereiding
Doe voor de dressing de azijn, suiker, laurier en citroenschil in een pannetje en breng ze aan de kook. Haal het mengsel dan van het vuur en laat het afkoelen. Zeef de dressing daarna.


Snijd de kipfilets als de dressing is afgekoeld in de breedte in dunne plakken. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak daarin de kip onder af en toe roeren in 8-10 minuten licht gebruind en gaar.

Scheidt de noten en de rozijnen uit de studentenhaver. Doe de couscous in een pan en voeg er kokend water bij zodat de couscous net onder staat. Voeg de rozijnen toe. Blijf met een vork roeren zodat de korrels niet aan elkaar plakken totdat al het water is opgenomen.



Voeg de knoflook de noten en de pijnboompitten toe en bak ze al roerend en schuddend met de pan tot de pijnboompitten goudbruin zijn. breng op smaak met peper en zout. Doe daarna de basilicum en peterselie erbij.

Voeg 2 klontjes boter toe aan de couscous en roer even door. Zo wordt de couscous lekker romig.


Schenk de afgekoelde dressing in een grote kom en klop de extra vergine olijfolie erdoor. Serveer de couscous met de kip en schenk als laatste de dressing over de kip.
Smakelijk!!



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten