Caramel brownies

De laatste tijd ben ik vooral bezig met het koken van allerlei leuke gerechtjes. Mijn oude liefde het bakken van taart en koekjes kwam daarmee een beetje op de achtergrond. Gisteren had ik afgesproken met vrienden en had ik zin om wat lekkers mee te nemen. Brownies doen het altijd goed, maar ik wilde een keer brownies met een twist. In dit geval heb ik gekozen voor brownies  'gevuld' met walnoten en karamel. Het maken is al een feest want je moet natuurlijk tijdens het maken, goed blijven proeven ;) Het eindresultaat is heerlijk met een lekker kopje thee. Dit wil je niet missen, hier lik je je vingers bij af!


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in dan joh?

Ingrediënten
200 gr pure chocolade in stukjes
180 gr roomboter in blokjes
200 gram suiker
3 eieren
1,5 zakje vanille suiker
110 gram bloem
125 gram fudge
60 gr slagroom (vergeten op de foto te zetten, zie ik!)
snufje zout
100 gram walnoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de chocolade en de boter samen au bain marie. Laat afkoelen.


Klop met een garde de eieren schuimig met de suiker en de vanillesuiker.

Brand de helft van de walnoten kort in een droge pan.

Meng de eieren met de afgekoelde chocolade en schep voorzichtig de gezeefde bloem en zout hierdoor heen.



Bekleed je bakblik met bakpapier, zorg dat de uiteinde goed uitsteken, dat maakt het makkelijk om later de brownie in zijn geheel uit het bakblik te tillen.
Tip: Zoals je op de foto kan zien vet ik eerst het bakblik in, doe er bakpapier op en vet dat ook weer in. Op die manier weet je zeker dat het nooit vast blijft zitten.


Schenk de helft van het chocolademengsel in het bakblik en zet ongeveer 20 minuten in de oven (tot de bovenkant stevig aanvoelt).

Smelt ondertussen de fudge in de slagroom (in een pannetje met een dikke bodem).  Meng de walnoten die je net gebrand hebt hier doorheen.



Haal het bakblik uit de oven en smeer de fudge met walnoten over de gebakken brownie heen. Schenk nu de andere helft van het chocolade mengsel in het bakblik en verdeel de overige walnoten netjes over de bovenkant. Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten. Check of de bovenkant stevig is en de binnenkant niet al te nat. Dit kan je net als bij cake met een satéprikker controleren.


Laat de brownie goed afkoelen en snijd in vierkantjes.

Ook heerlijk als toetje met een bolletje ijs en een beetje slagroom. Smullen maar!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten