Zalm en papillotte met Fuerteventura salade

Een licht zomers gerecht deze zalm met salade. De salade heb ik vorige week in Fuerteventura gegeten toen ik daar op vakantie was. Ik heb geen idee hoe het heet maar omdat ik hem daar ontdekt heb is het voor mij vanaf nu de Fuerteventura salade. Deze manier van het bereiden van zalm houdt het geheel licht en fris. Heerlijk op warme zomerdagen!
 


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?

Ingrediƫnten voor 4 personen
- 1 blikje perzikpartjes
- 75 ml magere yoghurt
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 4 zalmmoten
- halve komkommer
- olijfolie
- witte balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel dille
- zout en peper
- salie (optioneel)

 

Bereiding
Snijd de komkommer in kleine blokjes en de perziken in kleine stukjes.



Doe in een kommetje de yoghurt met een teentje knoflook, zout en peper en de dille. Meng dit met de perziken en de komkommer. Zet tot gebruik in de koelkast.



Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem 4 stukjes aluminiumfolie, leg op elk stukje een zalmmoot, besprenkel deze met de balsamicoazijn en de olijfolie, leg de gesneden ui en citroen op de moot. Bestrooi met zout en peper en leg de salie erop.


Vouw de pakketjes dicht zoals op de foto. Doe dit losjes, het hoeft er niet heel strak om te zitten.


De zalm mag 12 minuten in de oven, dan is hij net gaar. Serveer met de salade.
Eet smakelijk!
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten