Carpaccio en rosbief met rode port dip

Carpaccio kennen we allemaal, een voorgerecht wat in bijna ieder restaurant op de kaart staat. Vaak met pijnboompitjes, Parmezaanse kaas etc. Maar je kan nog veel meer met carpaccio. Vandaag heb ik een voorgerecht gemaakt met carpaccio, rosbief en komkommer met een rode port dip. Dit kan ook als hapje gepresenteerd worden.
 

 Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?

Ingrediƫnten voor 4 personen
- 250 ml port (fles 0.75 liter)                  
- 1/2 bakje tijm (a 15 g),  de helft van de blaadjes fijngesneden                  
- 1/2 bakje rozemarijn (a 15 g), de helft van de naaldjes fijngesneden                
- 1 pakje carpaccio 
- 1 pakje rosbief            
- 1 schaal paddenstoelen melange of een half bakje kastanjechampignons

 
(Helaas wil blogspot mijn foto niet draaien, excuses voor het ongemak)

Bereiding
Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 min. inkoken tot een stroperige saus. 



 
Zeef de saus en doe hem daarna terug in de pan.



Maak de paddenstoelen klein in de keukenmachine.


Voeg de paddenstoelen toe aan de saus en laat 4 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig.


Leg de carpaccio en de rosbief in roosjes op de borden, serveer de komkommer in plakjes met de dressing van de carpaccio. Schenk de saus in een kom en serveer als dip. Bestrooi deze met de Parmezaanse kaas uit het carpacciopakket.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten