Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g aardappelen, vastkokend
- 1 sneetje witbrood, geroosterd
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ei
- 2 el bloem
- 1 schaal kipfilethaasjes
- 5 el olijfolie
- 1 pakje tomatensaus (tomato frito, 350 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 bol mozzarella (kaas, 125 g)
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 bakje tijm (15 g), blaadjes gerist
Voor de salade
- 10 cherrytomaatjes
- een halve komkommer
- een gele paprika
- 2 sjalotjes
- fetablokjes
Voor de dressing
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verkruimel ondertussen het brood en doe met de Parmezaanse kaas in een diep bord. Doe het ei in een ander diep bord en roer los met een vork. Leg de bloem in een 3e bord.
Bestrooi de kip met peper en zout en haal achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.
Verhit 3 el olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de kip in 4 min. goudbruin, keer halverwege.
Meng de tomato frito en tomatenblokjes in de ovenschaal en leg de kip erop. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel erover.
Bak de kip ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime koekenpan, fruit de knoflook 1 min. en voeg de tijm en aardappelen toe. Bak in 15 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd de tomaten, komkommer, sjalotten en paprika in stukjes.
Doe alles bij elkaar in een kom en doe er 2 eetlepels feta blokjes bij. Maak nu de dressing door alle ingrediënten, de olijfolie, de mosterd, peper en zout, honing en balsamico door elkaar te roeren.
Neem de ovenschaal uit de oven en serveer met de aardappelen en de salade.
Smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten