Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 kopje pandanrijst (alternatief is basmatirijst of gele rijst)
- sperzieboontjes (alternatief paksoi, roerbakgroenten)
- Griekse yoghurt (alternatief kokosmelk)
- 1 kipfilet (alternatief runderreepjes)
- 2 gewone uien en een rode ui (alternatief sjalotjes, knoflook, bosui)
- potje Tikka Massala saus (alternatief Kormasaus of Tandoori saus)
- blikje perziken (alternatief ananas of mango)
- Javaantjes
Bereiding
Kipfilet in dunne reepjes snijden en in kom doen. De kip mengen met de Griekse yoghurt. Kook de rijst in ruim water in 10 minuten gaar. Giet af en laat staan totdat je op gaat dienen.
Perziken in kleine stukjes snijden. Snijd alle uien in ringen of kleine stukjes, net wat je zelf lekker vindt.
Kook de boontjes in ruim water in 8 minuutjes beetgaar.
In pannetje scheutje olie verhitten.
Tip:Ik gebruik bij Oosterse gerechten liever wokolie dan olijfolie. Dit omdat deze al Oosterse smaakmakers bevat en beter bij je ingrediënten past.
Uien in de olie bakken. Kipreepjes rondom dichtschroeien. Boontjes toevoegen en even mee laten bakken.
De saus en de perziken erdoor scheppen en geheel nog 3-4 min. bakken. Regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Ik vind het altijd leuk om rijst in een vormpje op het bord te presenteren. gebruik daarvoor een ring of gewoon een bakje wat je als vormpje gebruikt. Verdeel de saus eromheen. Leg er wat Javaantjes of kroepoek bij. En eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten