Meat Loaf

Rondom de paasdagen zag ik in de diepvries bij verschillende supermarkten meat loaf oftewel gehaktbrood liggen. Dat zag er lekker uit! Niet gekocht natuurlijk, want ik wilde het zelf gaan maken.
Vandaag een makkelijk recept voor meat loaf. Het enige wat je moet hebben is een beetje geduld, want hij moet zeker 50 minuten in de oven. Verder kan iedereen dit!


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet in godsnaam allemaal in joh?

Ingrediënten voor 4 a 6 personen
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje salie (15 g), alleen de blaadjes
  • 1 ui
  • 100 ml ketchup
  • 100 g Cheddar Tophat 48+ (kaas) of oude kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 pakje ambachtelijk gerookt ontbijtspek (150 g)
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe het gehakt in een ruime kom. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de helft van de salie in reepjes. Snipper de ui.


Voeg de paprika, salie, ui, ketchup, kaas, het ei en paneermeel toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout en kneed door.

Leg de plakjes spek in een rechthoek in de braadslee. Laat de plakjes iets overlappen.

Vorm een brood van het gehakt en leg dat in het midden van het spek

Vouw het spek om het gehaktbrood en bedek met de rest van de salie. Ik had nog wat plakjes spek over dus die heb ik ook op het gehaktbrood gelegd.

Bak het gehaktbrood ca. 50 min. in de oven. Check na 50 minuten of hij gaar is door hem doormidden te snijden. Omdat het zo'n dik brood is, moet je goed kijken of hij van binnen helemaal gaar is geworden.

Serveer warm, lauw of koud. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.  Maar ook met een frisse salade, zoals hieronder. Dit gehaktbrood kan ook goed als lunch geserveerd worden.
 
Eet smakelijk!!!

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten