Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 50 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 50 g bloem
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 beker slagroom (250 ml)
- 1 aardappel kruimig, geschild
- 2 zakken rucola (sla, a 75 g)
- 100 g zachte geitenkaas
Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui 5 min.
Voeg de bloem toe en bak nog 5 min. of tot het mengsel begint te kleuren (roux).
Voeg de bouillonblokjes, 750 ml water en de slagroom toe. Snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg toe.
Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
Neem de pan van het vuur. Houd enkele blaadjes rucola achter voor de garnering en voeg de rest toe aan de soep.
Laat 1 min. slinken en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
Verdeel de soep over 4 kommen of borden en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de rest van de rucola.
Ik had helaas iets minder rucola dan in het recept vermeldt staat. De soep moet dus eigenlijk nog iets groener zijn dan je op het plaatje ziet. Eet smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten