Vlees en stevige vis lenen zich uitermate goed voor deze bereidingswijze, maar je kunt ook kiezen voor een Franse kaas.
Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediënten
- 1 varkenshaas )
- 35 g boter
- 2 el Dijon mosterd )
- 1/2 bakje kastanje champignons, schoongeveegd
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 pakje buikspek of parmaham
- 4 vellen bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
- 1 tl grof zeezout
- peper
- 4 eetlepels geraspte oude kaas
Bereiding
Klap het dunne uiteinde van de varkenshaasjes dubbel zodat deze overal even dik zijn. Zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes in 3 min. aan beide kanten bruin.
Laat ca. 10 min. afkoelen. Bestrijk met de mosterd.
Pureer ondertussen de champignons, knoflook en peper en zout naar smaak in de keukenmachine. Verhit de olie in een koekenpan en bak de puree ca. 8 min. op middelhoog vuur, tot het vocht verdampt is.
Neem een stuk vershoudfolie en leg daar de plakjes buikspek of parmaham op. Laat de plakken elkaar iets overlappen. Verdeel de champignonpuree erover, laat aan de randen ruim 1 cm ham onbedekt. Strooi daarna de kaas eroverheen.
Leg de varkenshaas erop, verwijder de prikkers en rol het geheel met behulp van het folie strak op. Leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd doormidden. Haal de varkenshaasjes uit de folie en leg elk op een plak bladerdeeg. Bestrijk de randen van het deeg met ei. Rol de varkenshaasjes in het bladerdeeg en vouw de uiteinden hiervan dicht.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de varkenshaasjes 'en croûte' met de naad naar beneden erop, bestrijk ze met ei en bestrooi ze met wat grof zeezout. Bak ze in de oven in 25 min. goudbruin. Laat 5 min. rusten buiten de oven en snijd in plakken.
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten