De soep is geschikt als maaltijdsoep, met een goed stuk brood erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doet hij het prima.
Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
- 1 zak zeevruchtencocktail (diepvries, 500 g)
- 6-7 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 bospeen (of 10 cm winterpeen), in kleine blokjes
- 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
- 1 venkel, in kleine blokjes
- 100 ml droge witte wijn of rosé
- 500 ml visbouillon (van tablet) )
- 200 g zeewolffilet of andere stevige witvis (bijv. kabeljauw) (Mag uit de diepvries zijn)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt
Zeevruchten in warm water ontdooien en in zeef laten uitlekken.
In (soep)pan 2 el olie verhitten en ui 3 min. fruiten. Een teentje knoflook erboven uitpersen en 1 min. meebakken. Wortel, bleekselderij en venkel in blokjes snijden, toevoegen en nog 3 min. zachtjes bakken.
Afblussen met wijn en warme bouillon in pan schenken. Bouillon aan de kook brengen en soep 15 min. zachtjes laten koken.
Tomatenblokjes met vocht door soep roeren, geheel op smaak brengen met zout en (cayenne)peper
Visfilet in stukjes snijden. Surimi uit zeevruchtencocktail verwijderen (wordt niet in vissoep gebruikt). Vis en zeevruchten toevoegen en soep nog 5 min. zachtjes laten koken. Op laatste moment eventueel extra scheut wijn door soep roeren.
Op het laatst kan de peterselie erbij en eventueel wat gedroogde Italiaanse kruiden. Gebruik ook wat Peterselie voor de garnering.
Buon appetito! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten