Italiaanse stoofpot

Het tweede gerecht van onze wine & dine avond dat ik je wil laten zien is de Italiaanse stoofpot. In ons 6-gangen menu aten we dit als 5e gang. Het is een redelijk stevig hoofdgerecht. Wij aten er met pesto gevulde gnocchi bij. Maar het is ook heerlijk met pasta of gewoon met puree of gekookte aardappels :)
We dronken er een stevige rode wijn bij; Falasco Valpolicella Ripasso - te koop bij Vindict
 

Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
IngrediĆ«nten voor 4 personen
- 500 gram runderlappen of lamsvlees
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 2 grote uien
- 3 stengels bleekselderij
- 1 bospeen
- 1 venkel
- 1 kleine prei
- 100 ml rode wijn
- 2 blaadjes laurier
- takje tijm
- zout en peper


Bereiding
Snijd het vlees in kleine blokjes van ongeveer 3cm. Bak het even aan in de pan zodat het aan alle kanten is dichtgeschroeid.



Snijd de uien in stukjes en bak ze ongeveer 5 minuten mee.


Snijd de venkel en wortel in kleine stukjes, de bleekselderij in boogjes en de prei in ringetjes. Voeg ze toe aan het vlees en bak 5 minuten mee.


Voeg daarna de rode wijn, de gezeefde tomaten, zout en peper, laurierblaadjes en tijm toe. Laat het geheel 40 minuten sudderen tot het vlees redelijk zacht begint te worden.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten