Tzatziki

Bij Grieks eten mag het niet ontbreken, maar het is eigenlijk bij van alles heerlijk. Serveer het als dip bij de rauwkost of lekker bij een goed stuk vlees. Omdat er geen mayonaise in zit is het een goede vervanger van knoflooksaus, bijvoorbeeld bij shoarma.
Tzatziki, heerlijk en makkelijk!


Ja, maar Hilde hoe dan??

Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 flinke eetlepel crème fraîche
- 1 klein bakje Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper


Bereiding

Was de komkommer en rasp hem in een bakje.


Laat het overtollige vocht uit het bakje lopen. Knijp de komkommer uit zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. (Je kan ook voor het raspen de zaadlijsten verwijderen)



Voeg de crème fraiche en Griekse yoghurt toe en roer goed door.



Voeg de geperste knoflook, zout en peper toe.



Smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten