Griekse balletjes met munt en oregano

Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk om Grieks te bestellen of lekker bij een Griek te gaan eten. Veel te veel eten, de hele avond nog knoflook proeven, veel gezelligheid, veel vis, veel vlees... wie houdt er nou niet van een Grieks feestje.
Met dit recept maak je snel en makkelijk een heerlijke complete Griekse maaltijd bij je thuis.
Ik zeg proberen!!

Ja, maar hoe dan Hilde? En wat moet er eigenlijk allemaal in? Enne hoe maak je tzatziki??
Ingredienten voor 4 personen
400 gram gemengd gehakt
1 citroen
1/2 bakje muntblaadjes fijngesneden
1 tl oregano
4 el olijfolie
1 aubergine in blokje van 1 cm
1/2 bakje feta blokjes
1 pak shoarmabroodjes


Bereiding
Het gehakt gaat in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan het gehakt en houdt het sap apart.


Meng de munt, oregano en peper en eventueel zout door het gehakt. Pers de knoflook erboven. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot.



Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom bruin en gaar.


 Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 6 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en meng de kaasblokjes erdoor. Voeg naar smaak citroensap toe.



Verwarm ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en vul ze met de balletjes en aubergine. Lekker met tzatziki en een groene salade.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten