Gezonde bananenpannenkoekjes met rood fruit

Vandaag een receptje wat een beetje zwerft door blogland. Ik had het al een paar keer op verschillende sites voorbij zien komen en vandaag dacht ik, laat ik het gewoon eens proberen. Het zijn pannenkoekjes gemaakt van banaan en ei, er komt dus geen bloem aan te pas. Daardoor zijn ze natuurlijk veel gezonder dan gewone pannenkoeken. En ze zijn in 5 minuutjes klaar. Kijk je mee?


Ja, maar Hilde hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?

IngrediĆ«nten voor ongeveer 6 kleine pannenkoekjes
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- wat fruit in stukjes
- eventueel een beetje kaneel en/of suiker


Bereiding
Haal de schil van de banaan en breek hem in stukjes, doe deze in een kommetje.


Prak de banaan tot het een prutje is, tegen het vloeibare aan.



 Voeg de 2 eieren toe.


Naar smaak een beetje suiker/zoetstof of kaneel toevoegen.


Roer het goed door elkaar.





Een beetje olie in de pan en het vuur halfhoog zetten, vervolgens maak je met een soeplepel 3 kleine pannenkoekjes.



Wanneer de bovenkant bijna gestold is kun je ze heel voorzichtig met een spatel omdraaien.




Daarna bak je de volgende 3 pannenkoekjes. Vervolgens maak je er een mooi stapeltje van en garneer je met het fruit. Je kan er naar wens ook nog een beetje stroop of suiker over heen doen.


Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten