Ja maar Hilde hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediƫnten voor 4 personen (hoofdgerecht)
- basilicumplant
- zak rucolasla
- klein zakje gemalen Grana Padano kaas
- 100 gram pijnboompitten
-2 rode uien
- 1 bakje cherrytomaatjes of halfgedroogde zontomaatjes
- 1 bol mozzarella
- 250 gram gerookte spekjes
- 1 pak pasta
- olijfolie
- eventueel 1 teentje knoflook
- zout en peper
Snipper de ui en snij de tomaatjes en de mozzarella in stukjes en doe ze in een grote kom.
Kook de pasta 'al dente'.
Voeg de warme pasta uitgelekt bij de tomaatjes, de ui en de mozzarella en blijf goed husselen zodat de mozzarella smelt maar geen klonten vormt. De mozzarella moet een beetje om de pasta heen smelten.
Bak de spekjes goed uit, laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje en voeg ze bij het geheel.
Voor de pesto
Knip de hele plant basilicum kaal en doe deze in de keukenmachine (of een bakje waar de staafmixer in kan), voeg 50 gram Grana Padano, zout en peper, een handvol pijnboompitten en eventueel een teentje knoflook toe. Voeg er 2 eetlepels olie bij en mix het tot het een dikke massa is. Nu ga je voorzichtig olijfolie bijvoegen tot het een mooie pesto is.
Voeg de pesto bij de pasta en hussel het geheel goed door.
Als laatste rooster je de pijnboompitjes in een droge pan op middelhoog vuur tot ze lekker ruiken en een mooi bruin kleurtje hebben. Voeg ook deze toe aan de pasta.
Voeg de rucola sla pas toe net voordat je de salade gaat eten. Dit verlept namelijk snel. Zonder de rucola kan je de salade makkelijk 3 dagen goed houden in de koelkast.
Heerlijk om de volgende dag nog een beetje als lunch te nemen!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten