Ja, maar Hilde hoe dan? En hoe zet je dat ding in godsnaam in elkaar?
Ingrediënten
- Eieren
- Citroenen
- Melk
- Biscuitmix 2x
- Roomboter
- Blauwe m&m's
- 3 pakjes Kit Kat
- Mix voor botercreme
- Pakje slagroom
- Suiker (vergeten op de foto te zetten)
(Ik had niet zoveel tijd deze dag, vandaar dat ik voor een pakje botercrème en een pakje biscuitmix ben gegaan, dit kan je natuurlijk ook gewoon zelf maken. Is meestal nog veel lekkerder!)
Bereiding
Smeer een bakblik van 24 cm in met boter, leg er een velletje bakpapier in.
Doe de biscuitmix met de andere ingrediënten in de beslagkom. Meng het beslag en giet het in de bakvorm.
Bak de biscuitbodem in de oven op 200 graden.
Dit proces herhaal je, zodat je 2 biscuitbodems hebt.
Doe de botercrème mix samen met de boter in een beslagkom en mix tot het een mooie crème is zonder klontjes.
Snijdt de biscuitbodems doormidden, zodat je 4 lagen krijgt.
Besmeer de onderste laag met de botercrème en stapel de volgende laag biscuitbodem erop.
Besmeer de tweede laag met lemoncurd (recept vind je hier) en doe als laatste de 3e laag erop.
Besmeer de zijkant en de bovenkant van de taart met de botercrème. Breek de kitkat allemaal doormidden zodat je allemaal tweetjes krijgt. Span een lintje om de taart en plaats de kitkats rondom. (Het is handig om dit met zijn tweeën te doen, alleen krijg je het bijna niet voor elkaar)
Laat de chocolade met de slagroom warm worden in een pannetje. Laat het heel zachtjes pruttelen tot het een stevige substantie is.
Wacht tot de chocoladesaus wat is afgekoeld en hij nog net smeerbaar is. (Heel belangrijk, als je dit niet doet loopt de chocolade dwars door de taart heen)
Besmeer de hele bovenkant met chocolade.
Daarna is je basis klaar, vervolgens kan je allerlei variaties maken. Ik laat je er hier 2 zien. Die met M&M's en varkentjes in een modderbad. De varkentjes maak je van marsepein of fondant. Daar is niet echt een techniek voor, gewoon lekker kleien!
En de M&M's, tja die schenk je er gewoon in :)
Smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten