Gemarineerde buffelmozzarella

Van de zomer heb ik bij vrienden van ons genoten van een heerlijke culinaire barbecue. Van gambaspiesjes, tot sappige biefstukjes, tot heerlijke pittige kipspiesjes, alles kwam voorbij. Heerlijk. (Ook heerlijk als je een keer alleen maar hoeft te zitten en kan genieten van iemand anders zijn kookkunsten!)
Als bijgerecht kregen we daar deze heerlijke gemarineerde mozzarella. Ik had nog nooit gezien dat mozzarella gemarineerd werd, maar ik moet zeggen, ik ben om! Het is echt heerlijk!! Ivo bedankt voor het recept en je kookkunsten!!


Ja, maar Hilde hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?

Ingrediënten
- 2 bolletjes buffelmozzarella
- 1 bakje crème fraîche
- zout en peper
- 1 citroen
- verse marjolein of oregano
- olijfolie
- 1 rode peper


Snijd de bolletjes mozzarella in plakjes van een halve centimeter dik, leg die op een groot bord.


Smeer er een klein bakje crème fraiche over heen. Strooi naar smaak zout en peper eroverheen.


Was een citroen, rasp de schil en pers een halve citroen uit. Strooi de rasp over de mozzarella en voeg naar smaak het citroensap toe.


Strooi er een flinke hand marjolein of oregano overheen.
Snijdt een halve rode peper in kleine stukjes en ontdoe hem uiteraard van de zaadjes. Strooi dit over de mozzarella heen. Als laatste gaan er 2 tot 3 eetlepels olijfolie overheen. Dek af met een stuk huishoudfolie en laat de mozzarella een paar uur staan in de koelkast.



Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten