Vissoep met venkel, tomaat en sinaasappel

Een heerlijk Marokkaans soepje met hele verrassende ingrediënten. Lekker zout en pittig maar ook zure en zoete elementen komen voorbij. Je proeft bij elke hap wat anders!


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?

Ingrediënten voor 4-6 personen
- olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl venkelzaad (heb ik niet kunnen vinden)
- 1/2 tl anijspoeder
- 1/2 tl gemalen kurkuma
- 50g cherrytomaatjes
- 1 venkelknol
- 2l visbouillon van tablet
- 1 sinaasappel
- 1 limoen
- 200g witte vis
- 1/2 tl sumak (zure rode besjes, ik heb gewone rode bessen gebruikt)
- 2 takjes citroenmelisse


Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui met de geperste knoflook.


Bak de specerijen, de gehalveerde cherrytomaatjes en de reepjes venkel ca. 1 minuut mee.


Voeg de sinaasappelschijfjes toe, rasp de limoenschil en voeg het limoensap toe. Voeg daarna de visbouillon toe en de vis en laat het 5 minuutjes zachtjes koken.


 
Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met de rode besjes en de blaadjes citroenmelisse. Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten