Ja maar Hilde hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediënten voor 6-8 personen
- 200g tarwebiscuits
- 100g roomboter
- 60g maizena
- 500ml volle melk
- 200g suiker
- 5 el honing
- merg van 1 vanillestokje
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 40g blanke amandelen
- 40g amandelen met vlies
- 1 theelepel karweizaad
Bereiding
Beboter de springvorm en bekleed hem met bakpapier.
Maal de tarwebiscuits in de keukenmachine of in een plastic zak met de deegroller tot kruimels.
Smelt de boter op laag vuur en roer de kruimels erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel tot een egale bodem. Zet het 10 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een pan de maizena met een klein beetje melk totdat er geen klontjes meer inzitten.
Roer dan de rest van de melk, 100 gram suiker, de honing en de vanille erdoor. Breng het mengsel op middelhoog vuur al roerend aan de kook en draai dan het vuur uit.
Klop de eieren en de eidooier los in een kom en giet er al roerend het hete melkmengsel op.
Giet het melk-eimengsel in de taartvorm en zet 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit een stalen pan met een dikke bodem. Verdeel de overgebleven suiker over de bodem van de pan en voeg 2 eetlepels suiker toe. Laat de suiker op laag vuur lichtbruin karamelliseren.
Draai het vuur uit en roer voorzichtig de amandelen en het karwijzaad door de karamel.
Stort de amandelkaramel op het bakpapier en laat het afkoelen. Breek er kleine stukken van.
Haal de flan uit de over en check met een sate prikker of hij gaar is. De flan moet lichtbruin van kleur zijn.
Snijdt mooie puntjes van de flan en serveer met een bolletjes roomijs, de amandelkaramel en een beetje munt. Heerlijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten