Ja maar Hilde, hoe dan? en wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram koude boter
6 eetlepels melk
4 theelepels speculaaskruiden
2 theelepels gemalen anijszaad
snuf zout (ik neem hiervoor een flinke theelepel grof zeezout, echt heerlijk!)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven). Doe het bakmeel, met de basterdsuiker, de speculaaskruiden, het anijszaad en het zout in een kom en meng het door elkaar.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe aan de droge ingrediënten, voeg ook de melk toe.
Meng met je handen totdat de boter helemaal door het meel zit en je een kruimelige dikke massa hebt.
Rol in je handen een bolletje ter grote van een knikker of iets groter en leg deze op een bakplaat.
Dan gaan ze 25 minuutjes de oven in en ruik je de heeerlijke sinterklaasgeur door je hele huis!
En daarna, snel opeten natuurlijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten