Aardappeltjes uit de oven zijn makkelijk, je kan er eindeloos mee variëren en heel belangrijk, ze zijn superlekker. Stukje vlees/vis erbij, een lekkere salade of groenten en je bent klaar. Vandaag een recept voor Provençaalse aardappeltjes. Maar je kan er echt alle kruiden in doen die je maar wilt, er kunnen hele knoflookteentjes bij, uien, zelf groenten die je mee grilt.
Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in?
Nou, eigenlijk helemaal niet zoveel dus :)
Ingrediënten voor 2 personen
300 gram aardappels
2 eetlepels Provençaalse kruiden
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
peper en zout
Je kan de aardappels schillen, maar je kan ze ook met schil gebruiken. De aardappels dan even goed wassen en in gelijke stukken snijden en in een bakblik doen. Gelijke stukken zijn erg belangrijk vanwege de garing.
Vervolgens de olie en de Provençaalse kruiden, zout en peper en de knoflook toevoegen.
Hussel de aardappeltjes met je handen goed door elkaar, zorg dat alle aardappeltjes door de olie zijn gegaan.
Vervolgens gaan de aardappeltjes 40 minuten in de oven op 200 graden. Laat ze even op een keukenrolletje uitlekken. En dan: Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten