Gestoofd rundvlees met kikkererwten en ras el hanout

Een heerlijke Marokkaanse stoofpot die je zowel in de tajine als in de braadpan kunt bereiden. Niet moeilijk, niet teveel ingrediënten en een heerlijke smaak. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld en een paar gasten die meehelpen met opeten :)



Ja maar Hilde hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?

Ingrediënten
- olijfolie
- 20g roomboter
- 1kg riblappen in stukjes
- 3 el bloem
- 2 rode uien in stukjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 tl ras el hanout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 winterpeen in blokjes
- 1 blik kikkererwten
- 3 lente uitjes in ringen


Bereiding
Laat de braadpan warm worden en verhit hierin de olijfolie en de roomboter.


Kruid de stukken vlees met zout en peper en bestuif ze met bloem.


Bak het vlees in kleine hoeveelheden bruin en haal het uit de pan.


Doe de rode ui en de knoflook in de pan. Voeg de ras el hanout en het paprikapoeder toe en bak het 1 minuut zacht mee.

Voeg de tomatenblokjes, de bouillon, zout en peper en breng het mengsel aan de kook.


Leg het vlees in de saus samen met de winterpeen en de kikkererwten. leg het deksel op de pan en laat het gerecht 3 tot 4 uur stoven.



Controleer na 3 uur of het vlees al zacht is, laat het anders nog langer stoven. Garneer het gerecht met de lenteui. Lekker met gele rijst of met couscous.


1 opmerking:

  1. Lieve hilde, wat is hanout en vooral waar haal ik dat dan?

    Groetjes Fatima

    BeantwoordenVerwijderen