Mexicaanse maissoep

Een heerlijk soepje, al zeg ik het zelf. Lekker zoutig, pittig en lichtzoet door de mais. Een lekker begin van je avond!


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediënten voor 4 personen
olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 el kerrie
1 tl gemalen komijn
2 blikken mais a 300 gram
1 l groentenbouillon van tablet
4 el zure room
1 theelepel verse munt


Bereiding
Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui met de knoflook.


Schep de kerriepoeder en de gemalen komijn er door.


Voeg de mais toe en bak 2 minuten mee zonder te kleuren. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuutjes op laag vuur.



Pureer de soep grof met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.



Verdeel de soep over 4 borden. Schep er een lepel zure room in en bestrooi met de verse munt.

Tip: Verrijk de soep met blokjes ham, krab of reepjes gerookte kipfilet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten