Ingrediënten voor 4 personen
250 gram suiker
1 vanillestokje
750 ml volle melk
2 eidooiers
4 eieren
Bereiding
Breng 125 gram suiker met 4 eetlepels water aan de kook. Laat de suiker oplossen tot een heldere suikersiroop. Roer nu niet meer en kook de suikersiroop op hoog vuur tot een goudbruine karamel. Schud de pan af en toe zodat de karamel egaal kleurt. Schenk de karamel in de ovenschaaltjes.
Schraap met de punt van een scherp mes het merg uit het vanillestokje. Breng het vanillemerg met het stokje en de melk tegen de kook. Laat de melk van het vuur afgedekt 10 minuten trekken.
Zet de schaaltjes in de braadslede. Schenk het ei-melkmengsel in de schaaltjes op de karamel. Schenk kokend water in de braadslede tot halverwege de schaaltjes.
Snijd de flans voor serveren los van de vorm en stort ze op een bord.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten