Met seizoensgroenten koken is natuurlijk altijd leuk. Van de week lagen er in de supermarkt aardperen. Ik had ze nog nooit gegeten en was benieuwd. Ik heb er een lekker soepje van gemaakt. De pure smaak van de aardperen was goed te proeven maar werd mooi gecomplementeerd door de andere ingrediƫnten.
Ja, maar Hilde hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediƫnten voor 4 personen
750 gram aardperen
3 eetlepels olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
125 ml creme fraiche
1 eetlepel thijm
1 liter groentebouillon van een blokje
3 bosuitjes
Bereiding
Schil de aardperen en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes.
Fruit de ui in de olie en voeg de knoflook toe.
Voeg de thijm toe en bak de aardperen 3 minuten mee.
Doe de bouillon bij de aardperen en laat het geheel 10 minuutjes op laag vuur koken.
Na 10 minuten even de staafmixer er doorheen tot het een gladde structuur heeft. Voeg naar smaak creme fraiche, zout en peper toe en garneer met de bosuitjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten