Oorspronkelijk bedoeld als borrelhapje of als snack tussendoor. Maar uiteraard ook heerlijk als voorgerecht of als onderdeel van een tapasmenu. De verfrissende tomatenmuntsalsa verrijkt de pittige quesadilla. Je kan hem in de pan bereiden, of in de tafelgrill zoals ik heb gedaan.
Ja, maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediƫnten voor 4 personen
3 tomaten
1/2 rode ui
sap van 1 limoen
2 eetlepels munt
2 grote tortillawraps
3 plakjes ham
75 gram olijven
125 gram jonge kaas
1 gele paprika
Snijd de tomaat in kleine stukjes en verwijder de zaadlijsten. Meng de tomaat met de gesnipperde ui, het limoensap en de helft van de munt. Breng op smaak met zout en peper.
Beleg 1 tortilla met de reepjes ham, de olijven, de paprika, de kaas en de munt. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Leg de andere tortilla erop en leg hem tussen de grill of bak hem in een droge koekenpan aan beide kanten bruin. Snijd de quesadilla in punten en serveer warm met de frisse tomaten-muntsalsa.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten