Ja, maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediƫnten voor 4 personen
200 ml melk
4 blaadjes gelatine
200 ml melk
4 blaadjes gelatine
300 ml slagroom
75 gr witte chocola
1 vanille stokje
75 gr witte chocola
1 vanille stokje
Ganache
100 ml slagroom
100 gr pure chocola
100 ml slagroom
100 gr pure chocola
Gekarameliseerde Pecannoten
50 gr suiker
1 el water
Flinke hand pecannoten
50 gr suiker
1 el water
Flinke hand pecannoten
Bereiding
Breng de melk en de slagroom in een pannetje aan de kook.
Snij de vanille peul open en verwijder het merg met een
mesje. Voeg dit bij de melk.
Laat de gelatine weken in koud water. Snij de
chocola in kleine stukjes.
Haal het pannetje van het vuur en laat de
uitgeknepen gelatine oplossen in de room. Roer het goed door elkaar met een
garde.
Voeg nu de witte chocola toe en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan
en alle chocola is opgelost. Zet het pannetje op
ijswater en roer het tussentijds door.
Giet het afgekoelde mengsel in bakjes of glaasjes. Laat
ze opstijven in de koelkast.
Voor de karamel
Verwarm de suiker met het water in een pannetje. Je moet niet roeren, laat
alleen de pan rondgaan.
Verdeel de pecannoten over een vel bakpapier. Giet de
hete karamel er overheen en leg het aan de kant. Laat het geheel hard worden.
Ganache
Breng de slagroom aan de kook en snij de chocola in stukjes
Haal het pannetje
van het vuur en voeg de chocola toe. Maak er al roerend een gladde saus van.
Laat de ganache iets afkoelen.
En dan...
Haal de witte chocolade panna cotta uit de koelkast. Verdeel een lepel van de
ganache over de panna cotta.
Breek de pecannoten karamel in stukken. Garneer de
witte chocolade panna cotta met de gekarameliseerde pecannoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten