Witte chocolade panna cotta

Een toetje voor bijzondere avonden. Een intiem dinertje, je uitsloven voor vrienden, feestdagen, dat soort avondjes daar is dit geschikt voor. Het ziet er prachtig uit en het lijkt heel ingewikkeld. (En gelukkig is het dat lekker niet!)



Ja, maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?


Ingrediƫnten voor 4 personen
200 ml melk
4 blaadjes gelatine
300 ml slagroom
75 gr witte chocola
1 vanille stokje

Ganache
100 ml slagroom
100 gr pure chocola

Gekarameliseerde Pecannoten
50 gr suiker
1 el water
Flinke hand pecannoten



Bereiding
Breng de melk en de slagroom in een pannetje aan de kook.
Snij de vanille peul open en verwijder het merg met een mesje. Voeg dit bij de melk.


Laat de gelatine weken in koud water. Snij de chocola in kleine stukjes.




Haal het pannetje van het vuur en laat de uitgeknepen gelatine oplossen in de room. Roer het goed door elkaar met een garde. 


Voeg nu de witte chocola toe en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en alle chocola is opgelost. Zet het pannetje op ijswater en roer het tussentijds door.



Giet het afgekoelde mengsel in bakjes of glaasjes. Laat ze opstijven in de koelkast.


Voor de karamel
Verwarm de suiker met het water in een pannetje. Je moet niet roeren, laat alleen de pan rondgaan. 
Verdeel de pecannoten over een vel bakpapier. Giet de hete karamel er overheen en leg het aan de kant. Laat het geheel hard worden.



Ganache
Breng de slagroom aan de kook en snij de chocola in stukjes



Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocola toe. Maak er al roerend een gladde saus van.
Laat de ganache iets afkoelen.



En dan...
Haal de witte chocolade panna cotta uit de koelkast. Verdeel een lepel van de ganache over de panna cotta.



Breek de pecannoten karamel in stukken. Garneer de witte chocolade panna cotta met de gekarameliseerde pecannoten.



Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten