Stoofpotje, dat klinkt alsof je er de zaterdagmiddag voor moet uittrekken. Dat klinkt als 3 uur pruttelen, dat klinkt als in de gaten houden, met vuur spelen. Niks is minder waar, dit stoofpotje bereid je in een kwartiertje. Makkelijk te maken als je thuiskomt van je werk en toch iets speciaals op tafel wilt zetten. Heerlijk met een wit wijntje! Een sauvignon blanc of een pinot grigio :)
Ja, maar Hilde hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in?
Ingrediënten voor 4
personen
2 el
olijfolie
3 tenen
knoflook
400 g Provençaalse
wokgroente
100 ml
droge witte wijn
350 g tomatensaus
1 tl
Provençaalse kruiden
400 g
kabeljauwfilet
14 gamba’s
Eventueel
andere vis of garnalen
1
stokbrood
Bereiding
Verhit de
olie in een pan met dikke bodem en fruit de knoflook.
Voeg de wokgroente toe en draai het vuur hoog.
Bak de groenten, voeg de wijn, tomatensaus en Provençaalse kruiden toe en breng
aan de kook.
Snijd de vis in stukjes. Draai het vuur laag en leg de vis in de
saus.
Laat dit 6-8 minuutjes stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer bijvoorbeeld in een klein pannetje met het
stokbrood. Lekker met partjes citroen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten