Spaanse Gapacho

Vandaag een recept voor een pittige Spaanse gapacho. Een koude soep, die kan serveren als voorgerecht dus een lekker kommetje soep. Maar ook als kleine amuse in een klein glaasje. Daarnaast kan het ook een onderdeel zijn van een tapas dinertje. Voldoende mogelijkheden dus. Deze soep is heel gezond en verrassend pittig!


Ja, maar Hilde hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in?

Ingrediënten
  • - 600 g rijpe tomaten
  • - 1 kleine ui
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 1 komkommer
  • - 1 groene paprika
  • - 1 gele paprika
  • - 4 sneetjes oud brood of kant en klare croutons
  • - 6 el olijfolie
  • - 3 dl tomatensap
  • - 2 el (witte wijn)azijn
  • - 2 tl suiker
  • - zout
  • - cayennepeper



Bereiding

VOORBEREIDEN

  1. In pan ruim water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, doorsnijden en pitjes verwijderen. 





Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en uitpersen. Komkommer schillen. Paprika's wassen en schoonmaken.


  1. Korsten van brood snijden. 1/3 Deel van komkommer, 1/3 deel van paprika's en 1 tomaat in blokjes snijden en deze in schaaltjes doen als garnering. Schaaltjes afdekken. Rest van groenten in grove stukken snijden. In keukenmachine groenten met ui, knoflook en 1 snee brood pureren.




Tomatensap toevoegen en soep op smaak brengen met azijn, 3 à 4 eetlepels olie, suiker, zout en peper. Soep in koelkast door en door koud laten worden


  1. Sneetjes brood in blokjes snijden. In koekenpan rest van olie verhitten en blokjes brood lichtbruin en knapperig bakken. Croûtons op keukenpapier laten uitlekken en in schaaltje doen. (Of kant en klare croutons gebruiken, zoals ik heb gedaan ;))

BEREIDEN

  1. Soep in terrine schenken en eventueel ijsblokjes in soep doen. Schaaltjes met garnering erbij zetten. Aan tafel soep opscheppen en naar eigen smaak garneringen toevoegen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten