Vandaag op het programma dus een herfstsoepje, qua kleur en qua smaak past hij helemaal bij het seizoen :)
Ja, maar Hilde hoe dan? En wat moet daar in godsnaam allemaal in?
- 1 venkelknol
- 1 kleine zoete aardappel
- 1 ui
- 1 bouillonblokje
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein bekertje crème fraiche
- zout en peper
- handje vol verse peterselie
Bereiding
Snipper de uit, schil de zoete aardappel en snij daarna de aardappel en de venkel in blokjes.
Fruit de knoflook en de ui aan in een klein beetje olijfolie.
Voeg vervolgens de aardappel en de venkel toe en bak even mee.
Voeg daarna 500 ml kokend water en het bouillonblokje toe en laat met de deksel schuin op de pan en het vuur laag 20 minuten pruttelen.
Na 20 minuten kan de soep met de staafmixer gepureerd worden tot een glad geheel.
Voeg de gehakte peterselie, zout en peper toe.
Serveer met een klein schepje crème fraiche en een soepstengel!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten