Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediƫnten voor 4 personen
150 ml slagroom
300 gram griekse yoghurt
80 gram suiker
1 tl vanille essence
4 blaadjes witte gelatine
1 rijpe mango
200 gram rood fruit
2 el poedersuiker
150 ml slagroom
300 gram griekse yoghurt
80 gram suiker
1 tl vanille essence
4 blaadjes witte gelatine
1 rijpe mango
200 gram rood fruit
2 el poedersuiker
Bereiding
Kook de rode vruchten samen met de poedersuiker en 2
el water ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje.
Druk het mengsel door een zeef
en laat de coulis afkoelen. Breng het evt. naar wens nog op smaak met wat extra
suiker.
Laat de
gelatine weken in ruim water. Kook de slagroom, de suiker en vanille
essence voor ongeveer 4 minuten totdat de suiker helemaal opgelost is. Je mag
geen korreltjes van de suiker meer voelen. Voeg de uitgeknepen gelatine
blaadjes er door heen en zorg dat deze volledig oplossen in de massa. Zet het
mengsel in een bak ijswater en laat het afkoelen totdat het lobbig is.
Schil de
mango, verwijder de pit en snij de vrucht in blokjes. Verdeel de blokjes mango
over 4 glaasjes.
Klop de
yoghurt los en luchtig en voeg beetje bij beetje de afgekoelde slagroom
toe. Goed roeren zodat het 1 geheel wordt.
Giet het mengsel op de mango en laat
dit 2 1/2 uur koelen totdat de pudding stijf geworden is.
Als de toplaag stevig
is, giet je een beetje rode vruchten coulis op de massa en zet het vervolgens
terug in de koelkast of serveer het direct.
Smullen!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten