Yoghurt panna cotta met mango en rode vruchten

Na een uitgebreid diner met meerdere gangen vind ik het toch altijd het lekkerst om te eindigen met een zoet toetje. Maar na zoveel gangen moet het zeker niet te zwaar zijn. Dit frisse toetje is dus ideaal. De panna cotta is lekker zoet en het fruit zorgt voor een zuurtje. En ook niet onbelangrijk: het ziet er heel mooi uit!


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?


Ingrediƫnten voor 4 personen
150 ml slagroom
300 gram griekse yoghurt
80 gram suiker
1 tl vanille essence
4 blaadjes witte gelatine
1 rijpe mango
200 gram rood fruit
2 el poedersuiker


Bereiding
Kook de rode vruchten samen met de poedersuiker en 2 el water ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje. 




Druk het mengsel door een zeef en laat de coulis afkoelen. Breng het evt. naar wens nog op smaak met wat extra suiker.



Laat de gelatine weken in ruim water. Kook de slagroom, de suiker en vanille essence voor ongeveer 4 minuten totdat de suiker helemaal opgelost is. Je mag geen korreltjes van de suiker meer voelen. Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes er door heen en zorg dat deze volledig oplossen in de massa. Zet het mengsel in een bak ijswater en laat het afkoelen totdat het lobbig is.





Schil de mango, verwijder de pit en snij de vrucht in blokjes. Verdeel de blokjes mango over 4 glaasjes.



Klop de yoghurt los en luchtig en voeg beetje bij beetje de afgekoelde slagroom toe. Goed roeren zodat het 1 geheel wordt. 


Giet het mengsel op de mango en laat dit 2 1/2 uur koelen totdat de pudding stijf geworden is. 



Als de toplaag stevig is, giet je een beetje rode vruchten coulis op de massa en zet het vervolgens terug in de koelkast of serveer het direct.


Smullen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten