Tip: Ik heb de taart nu in een hoge vorm gebakken, hij komt beter uit de verf in een lagere vorm, dat gaart hij ook gelijkmatiger.
Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
- 750 gram uien
- 100 ml abdijbier
- 100 gram parmaham
- 2 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje croissantdeeg of 6 plakjes bladerdeeg
- 150 ml slagroom
- 3 el bladperselie
- 200 gram abdijkaas, bijvoorbeeld port salut
- zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uien in ringen. Ontdoe de port salut van zijn korst en snijd in plakjes.
Vet de bakvorm in met boter en verdeel het deeg over de bakvorm.
Leg de plakjes parmaham netjes onderin de bakvorm op het deeg.
Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout en de gesneden peterselie.
Bak de uien in 8- 10 minuten tot ze mooi glazig zijn. Voeg het abdijbier toe en laat zachtjes pruttelen tot al het vocht verdwenen is.
Schep de uien op de parmaham in de vorm. Schenk daarna het eimengsel over de uien heen en leg als laatste de plakjes port salut over de bovenkant heen.
Bak de quiche in ongeveer 35 minuten gaar. Serveer met de verse peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten