Andijviestamppot met een twist

We zitten midden in het winterseizoen. Je zou het niet zeggen want het lijkt meer op een herfst die aan zijn zoveelste verlenging bezig is. (Mij zal je daar niet over horen klagen trouwens)
Maar goed, beide seizoenen lenen zich uitermate goed voor een lekker stamppotje. Hutspot, boerenkool of natuurlijk mijn favoriet: andijviestamppot. Vandaag een recept voor andijviestamppot met een twist, gewoon om het net een keer wat spannender te maken :)


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 600-800 gram geschilde aardappels
- zak rauwe andijvie
- 6 chipolataworstjes (of verse worst)
- 200 gram spekjes
- handvol cherrytomaatjes
- handje oude kaas
- blokje boter
- 2 sjalotjes
- handje cashewnoten
- zout en peper


Bereiding
Schil de aardappels (of gebruik geschilde aardappels :)) en kook ze totdat ze zo gaar zijn dat wanneer je er met een vork in prikt ze van de vork afglijden.


Bak de spekreepjes zonder olie of boter tot ze lekker knapperig zijn.


Bak de chipolataworstjes rondom mooi bruin totdat ze gaar zijn.


Snipper de sjalotjes en snijd de cherrytomaatjes in plakjes.



Wanneer de spekblokjes krokant zijn, laat je ze even uitlekken op een keukenpapiertje, zo raak je het overtollige vet kwijt.


Snijd de worstjes in kleine stukjes.


Giet de aardappels af en stamp ze met de stamper fijn. Voeg zout en peper en een klontje boter toe. (Sommige mensen doen er een scheutje melk bij, dan wordt de stamppot wat papperiger)



Voeg daarna de andijvie toe en stamp nog even goed door. Strooi de kaas erop en schep met een lepel goed door.



Daarna kun je alle andere ingrediƫnten toevoegen en met een lepel goed doorroeren.



En voila, je stamppot met een twist is klaar. Lekker met een beetje appelmoes! Smakelijk!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten