Bananenbrood

Dit brood, wat eigenlijk een gekke naam is want het heeft meer weg van een cake, is makkelijk te maken en blijft zeker een paar dagen goed. Handig want zo kun je er elke dag een plakje van nemen. Als ontbijt, als tussendoortje of met een bolletje ijs als een heerlijk dessert. Pas wel op: Het is zo lekker, je blijft er van eten!!



Ja, maar Hilde hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in joh?

Ingrediƫnten
- 250 gram tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 a 3 bananen (300 gram) fijngeprakt
- 1 bekertje creme fraiche
- 1 tl kaneel
- 100 gram boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- eventueel mango of walnoten


Bereiding 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zorg dat de hele vorm bedekt is, op deze manier kun je het brood straks makkelijk uit de vorm halen.


Zeef in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de kaneel en een mespunt zout.



Meng de boter, basterd en vanille suiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een glad mengsel.
    



Voeg de eieren 1 voor 1 toen en mix ook de creme fraiche door het geheel heen.


Schep dit door het bloemmengsel.


Schep de banaan erdoor. Verdeel over de cakevorm en zet hem voor ongeveer een uur in de oven.




                
     Controleer of het brood gaar is met een sateprikker. Laat het brood afkoelen. Smakelijk! 
                                   



Geen opmerkingen:

Een reactie posten