Rudolph is mijn grote favoriet, vooral Rudolph's bakery, maar dit keer keek ik naar de Makkelijke maaltijd en zag ik dit recept voorbij komen. Ik besloot meteen om het diezelfde avond nog te proberen en het was de moeite waard. Bij ons zit hij nu in de standaardrecepten en dat wil wat zeggen. Verrassende smaken, anders dan anders en inderdaad makkelijk!
Ja, maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in godsnaam allemaal in, joh?
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kipfilet
- olijfolie
- 75 g oude kaas
- 4 plakjes cheddarkaas
- 1 zak tortillachips
- 1 zakje ijsbergsla
- 1 paprikamix
- 400 g zwarte bonen
- 1 rode ui
Voor de saus
- 1 rode peper
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 tl komijnpoeder
- 80 ml balsamicoazijn
- 200 ml tomatenketchup
Bereiding
Snijd, voor de barbecuesaus, de onder en bovenkant van de rode peper en ontdoe hem van de zaadjes. Snijd de peper in stukjes. Pel de knoflook en pers hem uit.
Verhit een de olie in een pannetje en fruit de knoflook met de peper en het komijnpoeder circa 2 minuten aan.
Doe de balsamicoazijn en de tomatenketchup erbij, breng aan de kook en laat de saus circa 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Snipper de rode ui.
De zwarte bonen zijn altijd vrij glibberig. Giet ze daarom af en spoel schoon. Meng voor de salade de ijsbergsla, paprika, zwarte bonen en rode ui met elkaar.
Verwarm voor de chips de oven voor op 200 ºC. Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en bestrooi met de oude kaas. Verdeel de plakjes cheddar over de chips. Bak de tortillachips in de oven ongeveer 6 minuten tot de kaas gesmolten is.
Verwarm de grillpan voor en doe er een klein beetje olie bij. Snijd de kipfilet in stukjes. Gril de kipreepjes om en om gaar in circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Ik serveer alle onderdelen apart zodat mensen zelf hun bord op kunnen maken, maar je kan er uiteraard ook voor kiezen dit in de keuken te doen.
Verdeel de nacho’s over borden. Verdeel de salade over de nacho’s en verdeel de saus erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten