Lasagne cupcakes

Bij cupcakes denk je automatisch aan kleine cakejes met allerlei lekkere zoete toppings. Maar..... cupcakes kunnen ook heerlijk hartig zijn. Vandaag daarom een voorbeeldje van een lasagne cupcake. Leuk als voorgerechtje, bij de lunch of gewoon tussendoor om te snoepen!


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in hemelsnaam allemaal in joh?



Ingrediƫnten voor 12 cupcakes:
  • 150 gram gehakt
  • zout en peper
  • 6-8 verse lasagne vellen (de lasagne vellen waren op dus heb ik filodeeg gebruikt, lasagne vellen werken een stuk makkelijker!)
  • 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram mozzarella, in stukjes
  • 90 gram ricotta
  • 240 ml tomatensaus
  • Olijfolie
  • Basilicum voor garnering
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een bakvorm voor muffins in met de olijfolie. Bak het gehakt met peper en zout naar smaak en laat het vervolgens uitlekken.


Snijd de lasagne vellen in cirkels die net wat groter zijn dan de vormpjes.



Zet 90 gram van de Parmezaanse kaas en 90 gram van de mozzarella apart, deze gebruik je later voor bovenop de “cupcakes”.
Ik heb vantevoren alles klaar gezet zodat ik rustig de laagjes kon maken, het is wel handig als je dat rustig aanpakt.


Begin met het maken van de lagen, begin hierbij met een stukje lasagne vel die je stevig tegen de bodem aan drukt. Strooi er een beetje Parmezaanse kaas, ricotta en mozzarella over en bedek vervolgens met gehakt en de saus, doe dit twee keer. Hieronder zie je dit in stappen:





Pas bij het maken van de lagen goed op dat je niet te veel van alles wilt gebruiken! Less is more in dit geval. Top de lasagne cupcakes met mozzarella en Parmezaanse kaas.



Bak de cupcakes 18-20 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen, dan gaan ze namelijk het beste uit de vorm. Mocht je het warm willen proberen, niet doen, ze gaan echt kapot!
Tip: Je kan de cupcakes later weer opwarmen door ze heel kort in de magnetron te doen.


Haal de cupcakes uit de vorm en serveer met een paar blaadjes basilicum en besprenkel met een klein beetje olijfolie.

Een heerlijk hartig hapje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten