Dit is een recept wat ik al heel lang gebruik. Ik weet niet eens meer waar het precies vandaan komt, wel met wie ik het voor het eerst gemaakt heb :)
Het is een simpel pasta gerecht, wat niet veel tijd kost maar wel heel verrassende smaken heeft. Doet het altijd goed bij pastaliefhebbers, maar is ook heel fijn om voor jezelf te maken en lekker wat in te vriezen.
Spannend door de limoen en de tijm...
Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in hemelsnaam allemaal in joh?
Ingrediƫnten voor 2 a 3 personen
- 250 gram kipfilet
- grote uien
- 2 rode uien
- 2 sjalotten
- 1 eetlepel (verse) tijm
- 200 gram pasta
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen
- een pakje pastasaus
Bereiding
Laat water koken in een pan en doe daar de pasta in. Snipper alle drie de ui soorten en pel de knoflook.
Halveer de limoen, ris de tijmblaadjes en snijd de kip in kleine stukjes.
Bak in een klein beetje olijfolie de knoflook en de uien even aan. Voeg daarna de kip toe. Wanneer de kip aan de buitenkant wit is geworden voeg je de tijm en het sap van de limoen toe en dit laat je ongeveer 5 minuten garen.
Daarna voeg je de tomaten saus toe en eventueel wat basilicum. Dit laat je een paar minuutjes warm worden.
Ondertussen giet je de pasta af.
Daarna serveer je het met de pasta. Snel, verrassend en heel makkelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten