Soep maken is geweldig. Je kan van bijna alle groente soep maken en je kan eindeloos variƫren met smaken.
Wortels zijn een van mijn favorieten! Dit zonnige soepje is heerlijk bij koud winterweer en heeft een heel verrassende combinatie van smaken! En als je tijd hebt, maar er dan lekkere Italiaanse broodjes bij!
Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in hemelsnaam allemaal in joh?
Voor 4 personen
Ingredienten
Voor de soep
- 3 sjalotten
- 450 g winterpeen
- 4 el olijfolie
- 1 citroen, schoongeboend
- 1 cm verse gember geschild
- 3 tuinkruidenbouillontabletten
- 1/2 bakje verse tijm (a 15 g)
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
Voor de broodjes
- 1 pak broodmix volkoren van koopmans
- 1 pakje verse Italiaanse kruiden
- 2 blaadjes basilicum
- handje pijnboompitten
Bereiding
Snipper de sjalotten. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en
snijd in stukjes van 1/2 cm. Verhit 2 el olie in een soeppan en voeg de
sjalotten en peen toe. Bak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig
om.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de
vrucht uit. Snijd de gember fijn. Voeg het rasp, sap en de gember toe
aan de peen. Voeg 1.1 liter kokend water en de bouillontabletten toe.
Breng aan de kook en laat 1 uur op laag vuur zachtjes koken
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de
rest van de olie in een koekenpan en fruit de tijmblaadjes 1 min. Voeg
de rode ui toe en bak 2 min. Voeg de suiker toe en bak 15 min. op laag
vuur tot de suiker is gekaramelliseerd. Roer regelmatig. Zet het vuur
uit en laat staan.
Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer
egaal. Breng op smaak met peper en zout. .
Verdeel de gekaramelliseerde ui
over 4 soepkommen en schep de soep erop.
Voor de broodjes
Volg de aanwijzingen op het pak en maak het deeg. Voeg aan het deeg de vers gesneden kruiden en de pijnboompitten toe. Maak mooie bolletjes en doe ze 30 minuten op 200 graden in de oven.
Geweldig al die foto's!!!!
BeantwoordenVerwijderen