Zelfgemaakte ravioli met tomatensaus

Vorig jaar heb ik voor mijn verjaardag een pastamachine gekregen. Die wilde ik erg graag maar ineens merkte ik dat ik hem al een half jaar had maar dat hij alleen nog maar in de kast had gestaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus aan de slag ermee!

Hier heb ik ravioli gemaakt, deze pasta laat je wat dikker omdat je hem nog moet vullen. Andere pasta zoals spaghetti of tagliatelle maak je wat dunner.


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in hemelsnaam allemaal in joh?

Voor 4 personen

Ingrediënten
Voor de pasta
Voor vier personen neem je 2 eieren en 220 gram bloem, voor elke 2 personen méér 1 ei en 110 gram bloem extra. Als je pasta maakt om te vullen moet er voor elk ei dat je gebruikt 1 theelepel melk bij.

Vulling
- plakjes geitenkaas
- plakjes seranoham

Saus
- 6 tomaten
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 2 uien
- Italiaanse kruiden (liefst vers)
- 3 teentjes knoflook

Bereiding
Voor de pasta
Leg je bloem op je werkblad en maar er een kuiltje in. Daarin doe je de eieren en eventueel de melk. Voeg voorzichtig bloem bij de eieren totdat je het deeg goed kunt kneden. Kneed het deeg totdat het lekker soepel is.





Snijd het deeg daarna in stukken en draai het door de pastamachine. Begin op stand 0 en draai hem per stand een aantal keer door. Voor ravioli stop je bij stand 6.
Uit de plakken deeg steek je met een ronde steker mooie rondjes, totdat je er voldoende hebt om te kunnen vullen. In sommige recepten zie je dat de vulling op het deeg wordt gelegd, het deeg vervolgens wordt dubbelgevouwen en de vorm er dan pas wordt uitgestoken. In de praktijk bleek dat bij mij niet zo goed te werken.
Maak ongeveer 40 rondjes. Zo heb je per persoon straks 5 ravioli.

Tip: Wanneer je dit maakt in combinatie met andere gerechten heb je per persoon aan 3 ravioli genoeg.


Leg op 20 van de ravioli een plakje geitenkaas omwikkeld met de ham. Vervolgens weer een ravioli erop. Druk de randjes goed aan zodat hij helemaal gesloten is. Wanneer het niet wil plakken moet je, je vingers iets vochtig maken, dan lukt het vaak wel!




Zet een pan water op en laat dit aan de kook komen. Doe vervolgens voorzichtig de ravioli erin. Na 4 minuten zijn ze gaar. Schep ze voorzichtig op een bord met een schuimspaan.

Voor de saus snijdt je de tomaten, courgette, paprika en de uien in grove stukken. Deze leg je in een bakblik, bestrooi met wat olijfolie en zout en peper. Vervolgens gaan ze 3 kwartier de oven in op 200 graden. Daarna gaan de gegrilde groenten met de Italiaanse kruiden in de keukenmachine tot je een mooie saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper.

Ravioli op een bord, saus erover, beetje Parmezaanse kaas en een takje basilicum.
Eet smakelijk!!!


4 opmerkingen:

  1. Leuke blog heb je Hilde! Je uitleg is erg duidelijk en het is leuk om jouw persoonlijke noot over het gerecht te lezen.

    Dit recept ga ik zeker eens uitproberen. Ik heb ook een pastamachine maar vind het altijd zo'n gedoe (maar wel lekker) om zelf pasta te maken. Dit recept lijkt me fool-proof ;)

    Heb je trouwens een tajine? Gebruik ik zelf erg vaak. Het is gemakkelijk want je gooit alle ingrediënten in de tajine en na een uurtje is het stoofpotje gaar. Bovendien kun je eindeloos variëren (met wat je toevallig nog hebt liggen en wat op moet bijv). Ik vind het ideaal als je doordeweeks druk bent met vanalles maar toch het gevoel wil hebben wat 'aparts' te hebben gemaakt.

    Blijf posten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je leuke reactie! Ik heb inderdaad wel een tajine maar doe er te weinig mee. Komt op mijn lijstje om er binnenkort weer mee aan de slag te gaan!

      Verwijderen