Italiaanse citroenkoekjes

Heel verrassende Italiaanse koekjes. Heerlijk met een glaasje limoncello erbij!


Maar hoe dan Hilde?

Ingrediƫnten


- 1 citroen
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 75 ml olijfolie
- 50g pijnboompitten
- poedersuiker

Bereiding
Was de citroen, rasp de schil en pers hem uit.

Kneed met een mixer met deeghaken een samenhangend deeg van het zelfrijzend bakmeel, de suiker, vanillesuiker, het ei en de olijfolie. Kneed er de citroenrasp en 2-3 eetlepels citroensap door. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot 3-4 mm dikte en steek er met een koeksteker of een glas koekjes uit. Leg ze op de bakplaat (bekleed met bakpapier) en doe op elk koekje wat pijnboompitten. Druk ze licht aan.

Bak de koekjes in ongeveer een kwartier goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen en serveer ze met poedersuiker eroverheen.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten