Na alle decemberdagen is januari altijd weer de maand dat er wat
kilootjes af zouden mogen. Maar dat betekent niet dat je niet lekker
kunt eten! Dit recept bewijst het!
Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in hemelsnaam allemaal in joh?
Voor 2 personen
Vandaag maak ik het wel heel makkelijk, de ingrediƫnten staan zelfs op een foto!
Helaas wel op de kop en blogpost weigert hem om te draaien!!!
Ingrediƫnten
- 2 tilapiafilets
- pakje verse tagliatelle (zelfgemaakt of zelfgekocht ;))
- 4 plakjes zachte geitenkaas
- 4 plakjes serranoham
- half flesje light kookroom
- grote eetlepel groene pesto
- 2 sjalotjes
- 1 grote eetlepel tomatenpuree
- zout
- peper
- verse basilicum
- pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
Bereiding
Prak de geitenkaas fijn, en meng dit met wat zout en peper en de tomaten puree. Bestrijk de vis ruim met dit mengsel.
Vervolgens wikkel je de vis in de serranoham, 2 plakjes per filet. Doe de ham er strak omheen, dan blijft hij het mooist als je hem in de pan doet.
De filets bak je op hoog vuur tot de ham krokant is. Daarna laat je ze op laag vuur nog ongeveer 8 minuten doorgaren. Zet een pan met water op en doe als het kookt de tagliatelle erin. Verse pasta heeft maar 3 a 4 minuutjes nodig.
Voor de saus snipper je de sjalotjes, de bak je in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn, hierbij doe je de kookroom en de pesto en je laat het geheel warm worden.
Giet de tagliatelle af, doe het terug in de pan en schep de pestosaus er doorheen..
Schep de tagliatelle in 2 diepe borden, leg hier de filet bovenop. Garneer met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en verse basilicum.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten