Alweer lang geleden kreeg ik in een restaurant voor het eerst knoflooksoep, heerlijk vond ik het. Ik ben sowieso dol op knoflook, er zijn maar weinig gerechten waar ik het niet in doe. (Bij desserts probeer ik me meestal in te houden ;) Thuisgekomen wilde ik dan ook graag zelf knoflooksoep maken. Knoflooksoep kan heel pittig zijn, wat ik heerlijk vind. Deze soep is echter juist mild, zoet en romig. Dat komt omdat de knoflook 3 kwartier in de oven poft en daardoor die typische scherpe smaak van knoflook verliest. Resultaat: een heerlijk soepje!
- 3 bollen knoflook
- 30 g boter
- 3 uien, gesnipperd
- 3 laurierblaadjes
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 3 eetlepel bloem
- 375 ml slagroom
- 1 1/2 kippenbouillontablet
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in 40 min. gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen.
Verhit intussen de boter in een soeppan en fruit de uien met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder 10 min. op laag vuur.
Pel de knoflook en voeg met de bloem toe aan de ui.
Fruit 1 min. mee en voeg de room en 1 liter water toe.
Breng aan de kook en voeg 1 1/2 bouillontablet toe. Draai het vuur laag en laat alles 30 min. zacht koken met de deksel schuin op de pan. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer.
Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Serveer de soep met wat gerookte blokjes kip en wat peterselie! Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten