Hacheetaartje met piccalilliysaus

Dit is een echt warm winters gerecht, waar je eindeloos veel variaties van bijgerechten bij kunt verzinnen. De basis is puree met hachee. De kruiden in de puree kunnen variƫren en ook voor de groenten die je erbij serveert heb je enorm veel keuze. Een frisse salade is lekker maar zoals hieronder met rode kool en wortelpuree is ook superlekker!


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in hemelsnaam allemaal in joh?

Voor 4 personen

Ingrediƫnten
Voor de hachee:

- 800g runderriblappen
- 3 uien
- 50g roomboter
- 50 ml azijn
- 750 ml vleesbouillon (van tablet)
- 8 kruidnagels
- 2 el appelstrook
- 2 blaadjes laurier
- 2 dikke plakken kandijkoek

Voor de puree:
- 1 kg kruidige aardappelen
- 125 ml melk
- 50g roomboter
- 1 eetlepel (verse) thijm of rozemarijn

Voor de piccaliliysaus:
- 3 el piccalilly
- 2 el mayonaise
- 2 el verse peterselie

Tijd 
Ongeveer 40 minuten. Maar let op, de hachee moet minimaal 2 uur stoven! (Dit kan je ook al een dag van tevoren maken)

Bereiding
Snij het vlees in stukjes en de ui in ringen. Smelt 25g boter in een braadpan. Bak het vlee bruin aan en schep het op een bord. (Kun je het beste in 2 porties doen)

Fruit de uienringen in het bakvet en doe het vlees terug in de pan. Voeg de azijn met de bouillon, kruidnagels, appelstroop en de laurier toe. Verkruimel de kandijkoek grof boven de pan, roer door en breng aan de kook. Daar het viuur laag en stoof de hachee met de deksel op de pan in ca. 2 uur gaar. Breng de hachee na 2 uur op smaak met zout en peper.

Schil de aardappels en kook ze in water met een snufje zout in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk en 50g roomboter, strooi als laatste de kruiden erdoorheen.

Meng de peterselie met de mayonaise door de piccalilly. 

Tip: Doe de kruidnagels in een theezeefje en hang het in de pan, zo bijt je niet op een kruidnagel en hoef je niet eindeloos te vissen om ze eruit te krijgen!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten