Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in hemelsnaam allemaal in joh?
Ingrediënten
Voor de cake:
- 3 pakken cakemix waarbij je alleen water hoeft toe te voegen
- een fles 7-up/sprite
- flesjes kleurstof speciaal voor eten (te koop bij de toko)
Voor de botercrème:
- 400 gram boter
- 300 gram poedersuiker
- citroenextract (kleine gekonfijte schilletjes van dr. oetker)
Voor de versiering:
- Wit fondant, 2 pakjes
- Gekleurd fondant voor de versiering
Tijd
4,5 uur
Bereiding
Maak het beslag voor de cake door elk pak cakemix aan te lengen met 7-up. Op het pak staat hoeveel water erin moet, gebruik in plaats daarvan de 7-up. Verdeel elke kom beslag in tweeën. Doe dit met de weegschaal, want je moet 6 gelijke delen beslag krijgen. Elk van de 6 bakjes geef je een ander kleurtje door met de kleurstof aan de gang te gaan. Dit is je resultaat:
Vervolgens ga je de lagen een voor een bakken, ze moeten ongeveer 25 minuten in de oven. Laat ze telkens goed afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Dit onderdeel kost veel tijd, dus doe gerust iets anders wanneer de cake in de oven staat :)
Wanneer alle lagen afgekoeld zijn kun je aan de botercrème beginnen, deze maak je door de boter en de suiker goed te mixen tot het een luchtige crème wordt. Vervolgens gaat er citroenextract bij. Doe er telkens een klein beetje bij en proef dan, dit herhaal je tot het voor jou zuur genoeg is.
Dan kun je de taarten gaan stapelen, tussen elke laag smeer je een laagje botercrème.
Wanneer je een mooie stapel hebt gemaakt smeer je de hele taart in met botercreme. Nu rol je de witte fondant uit tot een grote lap en plaats deze over de taart. Goed naar buiten drukken zodat er geen luchtbellen onder blijven zitten. Vervolgens kun je gaan versieren. Ik heb een sinterklaasthema gekozen maar het kan natuurlijk van alles zijn.
Het leuke aan deze taart is dat de verrassing eigenlijk pas komt als je hem aansnijdt! Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten