Knapperige pekingeend

Met Sinterklaas en Kerst heb ik een aantal nieuwe kookboeken gekregen, ik had speciaal gevraagd om wat Aziatische kookboeken want die keuken heb ik nog niet echt onder de knie. Nu dus het eerste recept uit de Aziatische keuken. Heerlijk!


Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in hemelsnaam allemaal in joh?

Ingrediënten
  • 250 g bloem
  • 4 eetlepels sojasaus, licht
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 600 g eendenborstfilet
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 prei, in dunne reepjes van 4 cm lang
  • 1 komkommer, in reepjes van 4 cm lang
  • hoisinsaus 

Bereiden
Bloem in kom doen. Al roerend 125 ml heet water in dun straaltje door bloem mengen en tot glad en soepel deeg kneden. Als deeg erg plakkerig is nog extra bloem toevoegen. Deeg afgedekt 30 minuten laten rusten.

In kom sojasaus, citroensap, honing en sherry tot marinade roeren. Eendenborstfilets met velkant naar boven erin leggen en 30 minuten laten marineren.
Oven voorverwarmen op 175 °C. 
Deeg tot lange rol van ca. 40 cm rollen en in 16 gelijke stukken snijden. Stukken deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lapjes van ca. 6 cm doorsnee. Bovenkanten bestrijken met sesamolie. Telkens 2 deegrondjes met oliezijde op elkaar leggen, zodat er 8 dubbele deegrondjes zijn. 
In koekenpan olie verhitten. Eendenborstfilets uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier. Op velkant ca. 2 minuten bakken, keren en nog ca. 1 minuut bakken. Eendenborstfilets met velkant naar boven in ovenschaal leggen. Marinade erover schenken en bestrooien met peper. In oven filets in nog 12-15 minuten vanbinnen rosé laten worden. 
Intussen dubbele pannenkoekjes samen uitrollen tot dunne cirkel van ca. 15 cm doorsnee. Een of twee ruime koekenpannen droog verhitten en in elke pan een dubbele pannenkoek 1-2 minuten per kant bakken tot deeg droog is en lichtbruine vlekken heeft. Pannenkoeken van elkaar trekken als ze nog warm zijn. Op bord onder aluminiumfolie warm houden. 
Preireepjes in kom leggen. Kokend water erop schenken en 1 minuut laten staan. Prei afgieten. 
Eendenborstfilets in repen snijden, vel eraf snijden. Serveren met pannenkoekjes, prei, komkommer en hoisinsaus.
Eetwijze: Pannenkoekje op bord leggen en wat hoisinsaus erover verdelen. Reepjes eend, prei en komkommer erop leggen, pannenkoek oprollen en uit de hand eten.

bron: AH.nl

1 opmerking: