Taart maken vind ik het leukste wat er is. En niet alleen zoete taarten, ook met hartige taarten kun je, je hart ophalen. Verschillende bodems, vullingen, sauzen. Met vlees, groenten, vis of zoals deze met paddenstoelen.
Ja maar Hilde, hoe dan? En wat moet er in hemelsnaam allemaal in joh?
Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten
- 7 plakjes hartige taartdeeg uit de diepvries van koopmans
- 3 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1/2 bakje rozemarijn (a 15 g), de naaldjes fijngesneden
- 2 bakjes paddestoelenmelange (a 200 g), in stukjes
- 4 eieren
- 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
- 75 g geitenkaas of oude kaas belegen 48+, geraspt
- 1 pakje gerookt ontbijtspek, (150 g)
Tijd
25 minuten en 45 minuten wachten :)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de springvorm met het deeg. Prik er met een vork
gaatjes in. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Verhit
ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Doe de knoflook
erbij en bak 2 min. mee. Voeg de rozemarijn en paddenstoelen toe en bak
nog 5 min. Laat iets afkoelen.
Neem de vorm uit de oven en druk het
deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelenmengsel erover.
Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en peper en zout naar
smaak. Schenk over de paddenstoelen en verdeel het spek erover. Bak in
ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Tip: Hierbij serveer je een frisse salade en een stukje kip. Hier heb ik 2 kipfilets gevuld met wat geitenkaas, honing en een beetje Italiaanse kruiden. Plakje spek eromheen gerold en 45 minuten in de oven op 200 °C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten